FÖRHANDLING i Arabemiraten

EnsureShopping.com – en spännande utmaning för ADEO WEBs team. I denna webbhandelsportal kan kunderna i de Förenade Arabemiraten (UAE) hitta elektronisk utrustning och tillbehör av de mest kända varumärkena.

Utmaning

Vår kund hade tydliga motiv när de valde oss: De letade efter ett företag som inte bara kunde utföra alla uppgifter, men också lämna sina egna insikter och förse dem med samråd i syfte att uppnå maximalt resultat.

Lösning

Den viktigaste punkten i projektet var att hjälpa kunden utöka sin verksamhet genom att starta e-handel. Det är därför det fanns ett behov inte bara för en webbshop, utan även solida lösningar för dess tillkomst och utveckling. En av lösningarna var att göra integrationen med Tally solutions, en programvara som hanterar alla finansiella transaktioner. Detta måste vara en enkelriktad integration, där all data skickas från programvaran till Magento plattformen. Programvaran har varit i drift i mer än tjugo år och en stor mängd data har samlats, så den största utmaningen var att permanent överföra dessa data.

Kunden hade höga säkerhetskrav och samtidigt vissa begränsningar för webbplatsens användare. För att åstadkomma dessa, åberopade ADEO WEB:s team säkerhetssystem och skapa separata användarkonton med olika ansvarsområden.

För att göra det dessutom enklare för kunder att handla är betalningsprocessen reducerad till en enda bank.

Länken till ett logistik- och transportföretag skapades. Detta för att kunderna ska kunna se individuella priser beroende på betalningsmetod när de gör sin beställning.

En unik funktion

För första gången i UAE skapade ADEO WEB:s specialister en funktion som gör det möjligt för kunderna att förhandla om priset. I detta fall kan kunderna föreslå sin egen pris för produkten som administratören accepterar eller inte. Processen fortsätter tills båda parter är nöjda med priset.

Under e-shopens skapande ansvarade ADEO även för hastighetsoptimeringen, separata reklamsidor, marketing tools management, integrationer med Salesforce samt WordPress.

Resultate

Att kundens mål har uppnåtts till 100 % bekräftar deras projektledare: ”Vi har en engagerande och funktionell portal för våra partners som automatiserar orderhanteringen och minskar manuellt arbete.”

Det geografiska avståndet och de kulturella skillnaderna var utmanande faktorer i verksamheten. Kunden blev nöjd med ADEO WEB:s lösning och de första resultaten har mätts. Under första månaden fanns det 3000 registrerade användare och försäljningens statistik är imponerande.

Liknande projekt