SCANDINAVISK ÅTERFÖRSÄLJARE INOM VERKTYG

Verkter är den största webbutiken för arbetsverktyg Skandinavien och Nordeuropa. Verkters webbshop har det största utbudet av arbetsredskap för både proffs och hemmafixare med runt 10 000 stycken verktyg och tillbehör för bygg och reparation. Verkters webbshop öppnade i Litauen år 2011.

Utmaningen

Den gamla webbshoppen var inte tillräckligt flexibel och hade brist på möjligheter till integration. Således bytte man till Magento för att ge Verkter en mer skalbar lösning i Skandinavien och Nordeuropa.

Lösningen

Kärnfunktionaliteten skapades inom 15 veckor genom att använda mer än 25 Magento moduler. Vi började med Vertker.dk.

Ett stort antal Magento moduler bidrog till utvecklingen av en snabbare, bättre webbshop. För det första behövde Verkter en ordentlig lagerhanteringssystem. Vi har genomfört Embedded ERP modulen för lagerspårning, stöd för multipla lager och återförsäljare, inventering, lageröverföring och varningar för låg lager. Verkter har mer än 50 återförsäljare och 5 lager. Genom att använda Embedded ERP modulen implementerade vi lageruppdateringar i realtid, en inloggning för varje återförsäljare, automatiska statusuppdateringar (tillgängligt, tillgänglig under dröjsmål eller tillfälligt slut) och även en funktion för att aktivera respektive avaktivera restorder för varje produkt.

Verkters kunder vill veta hur snabbt de köpta produkterna kommer att levereras till dem. Vi skapade en displayfunktion med leveranstid eftersom olika produkter levereras inom olika tider beroende på leveransmetod. Verkter har många produktkategorier med olika attribut. För detta modifierade vi Layer Navigation modulen och anpassade den till webbshoppens designtema. Så kan man välja hur många värden för filtrerbara attribut ska visas för kunden.

För att göra webbshoppens hantering lättare för administratörer utan programmeringskunskaper, genomförde vi modulen Attribut splash som gör det möjligt att skapa extra sidor inne i webbshoppen beroende på de nödvändiga attributen. Dessa sidor kan visas i Meny-fältet eller på olika ställen inne i webbshoppen.

Sökoptimering

SOLR modulen var obligatoriskt för att underlätta produktsökningen. SOLR har en inbyggd stavningskontroll och ger suggestive search funktionaliteten. Den visar även de 5 mest exakta resultaten i samband med ett visst sökord. Så när användaren söker efter en viss produkt men gör ett stavfel, så hittas produkten ändå.

På grund av den enorma mängden av produkter med olika attribut och specifikationer implementerades modulen full-page Varnish cache. Denna modul är nödvändig för innehållstunga sajter för att påskynda HTTP.

Integration med redovisningssystem

Verkter använder redovisningssystemet Būtent som från början var synkroniserat med OXID. Vi anpassade redovisningssystemet till Magento så att Būtent kan redogöra produkter och beställningar. För att göra processerna för Verkter effektivare genomförde vi modulen PDF-faktura, som låter administratören skapa fakturor med olika struktur, beroende på reglerna i specifika länder.

Moduler för frakt och leverans

En viktig del av Verkters webbshop är kommunikationen med användaren angående köp och leveransprocess. Kunderna informeras löpande. För denna funktion har vi genomfört modulen Follow–up Email som gör det möjligt att skapa regler och sända meddelanden till kunderna enligt den tillämpade regeln. Denna utvidgning omfattar påminnelser om en glömd fylld kundvagn, cross-sell baserat på kundvagnen eller tidigare försäljning, rabattkoder och kuponger samt automatiserad e-post med spårningsinformation efter ändrade orderstatus.

Det fanns behov för en modul som begränsar leverans och fraktmöjligheter i Verkters webbshop på grund av produkternas olika storlekar och vikter. Integrationen med MyPack-systemet gjordes för att välja det bästa leveranssättet för en produkt i enlighet med dess specifikationer. Webbshoppens kunder uppskattar att kunna välja mellan olika betalningssätt. Därför har vi integrerat betalningssystem som Klarna, Paysera och Svea, de mest populära betalningssystemen i Norden och Östersjöregionen.

Visuell lösning

För att lansera den första versionen av webbshoppen så snart som möjligt och vara redo för sommarsäsongen använde vi en befintlig mall. Även om många webbutiker idag väljer en slider banner på startsidan bestämde sig Verkter för att fylla förstasidan med populära kategorier enligt lagersaldot.

Arkitekturen som skapats för Verkter Magento webbshop kommer att användas för ytterligare 7 Verkter-webbshoppar i 7 länder: Sverige, Norge, Tyskland, Danmark, Litauen, Estland och Lettland.

Liknande projekt