SCHWEIZISK APOTEK GÅR ONLINE

Amedis-UE AG är en kundorienterad, marknadsorienterad och innovativ komplett leverantör på den schweiziska sjukvårdsmarknaden. Historien om nuvarande Amedis Företaget startade 1909 och nu de viktigaste produkterna för Amedis är läkemedel och viner av högsta kvalitet.

Utmaningen

Den tidigare versionen av webbshoppen behövde uppdaterade lösningar och en optimisering för att nå eCommerce-industrins höga standard. Amedis har 2 lager så ett verktyg behövdes för att hantera all information om produkter och beställningar. Med antalet 30 000 produkter som Amedis för närvarande har, var Magento plattformen ett perfekt val för att skapa den nya e-shopen.

Lösning baserad på AKENEO PIM

Det första vi gjorde var Akeneo PIM – integrering av produktinformationen ledningssystem. Akeneo PIM är ett verktyg som hjälper företag att centralisera och harmonisera all teknisk och marknadsföringsinformation om sina kataloger och produkter. Akeneo PIM integreringen gjordes för ytterligare skäl: snabbare orderhantering och funktioner för att spara tid. Integration med Amedis’ lager genomfördes  så att antalet rester skulle uppdateras i realtid.

Spara kundernas uppgifter

Den gamla versionen av Amedis e-system hade ett par tusen registrerade användare. Amedis ville behålla användarna och överföra befintliga inloggningsuppgifter till den nya Magento webbshop så att användarna inte skulle behöva registrera på nytt. Vi var tvungna att ställa in den gamla kodning och anpassa sig till Magento kodning specifikation. Därför har vi med framgång överfört användarnas information och nu kommer de inte att behöva registrera igen.

Amedis vill stärka marknadspositionen för sina kunder och att vara nästa kundgrossist. Det nya e-systemet kommer att hjälpa Amedis behålla sina kunder och uppnå bättre resultat samt att hjälpa spara tid.

 

Liknande projekt