VÅRA BÄSTA SIDOR: BOKHANDEL KNYGU KLUBAS

Den litauiska bokhandeln Knygu Klubas („Bokklubben“) är en av de största bokhandlarna i Baltikum. En viktig del av framgången är lojalitetsprogrammet som håller vad namnet lovar: Fler än 100.000 medlemmar är med och bedömer böcker, berättar om sina läsmål i början på varje år, delar sina framsteg, deltar i tävlingar och får del av specialerbjudanden.

Utmaningen

Vårt huvudmål i detta projekt var att bygga ett nytt system i Magento 2 med förbättrad funktionalitet. Den största utmaningen var den korta tiden: Efter bara sex månader skulle butiken gå live – och det gjorde den.

Lösningen

Vi ordnade en workshop med kunden Knygu Klubas för att gå igenom deras krav och identifiera de funktionerna som behövdes för att gå live. Efter workshopen hade vi nått:

  • tydligt definierade prioriteringar
  • delad förståelse tack vare User Story Mappen
  • schemat för utvecklingsfasen

Detta följdes av 6 månaders intensiv programmering, design, användartestning och optimering. Resultatet är ett helt nytt system som är både snabbare, smidigare och snyggare för användaren, och lättare att sköta för Bokklubbens personal.

Metoden

Vi genomförde projektet enligt den agila Scrum-metoden och utvecklade webbutiken i två veckors sprints. Projektgruppen bestod av en projektledare, en UX-designer, tre backend-utvecklare och två frontend-utvecklare. I den beskrivna första etappen av projektet har vi, på kortast möjliga tid och enligt principen om en Minimal Marketable Product (MMP), byggt en bokhandel på nätet med alla dess huvudfunktioner.

Sedan webbutiken lanserades år 2017 har vi successivt optimerat och berikat den med ytterligare funktioner. Adeo Web är fortfarande ansvarig för supporten.

www.knyguklubas.lt