VÄRLDENS BÄSTA FILATELISTISKA UTRUSTNING

Sedan 1953 har SAFE® varit den finaste tillverkaren av varor och undersökningsutrustning till filatelistiska och numismatiska samlare världen över.

SAFE® är ett dynamiskt företag med ett rykte som världens främsta leverantör av state-of-the-art filatelistiska och numismatiska artiklar, den mest genomgående undersökningsutrustning och specialtillbehör. Grundad år 1953 som Schwabische Albumfabrik i Tyskland finns SAFE® idag runt om i världen och exporterar mer än 40 % av sina produkter.

Utmaningen

Den största utmaningen i att skapa webbshop åt SAFE® var det rika kategoriträdet. SAFE® säljer allt från artiklar för frimärkssamlaren till sortering och förvaring. Vår främsta uppgift var att hjälpa användaren att bekvämt hitta vad de behöver.

Lösningen

För att uppfylla denna uppgift har vårt team skapat en dynamisk meny med kategorier och underkategorier så att kunden kan hitta rätt artikel med bara ett par klick. SAFE® Magento butiken har 4 olika butiker (på tyska, österrikiska, belgiska och franska), men man planerar att växa och omfatta minst 15 länder i framtiden. Varje land har sin egen adminpanel med order, kunder och ibland även produkter. Alla butiker placeras i samma kärna, så att administrationsprocesserna blir lätta att hantera.

UX design utmaning

En annan utmaning i processen att skapa SAFE® Magento butiksdesign var köparens profil. De typiska SAFE® kunder är äldre människor som känner sig trygga vid användningen av enkla och smidiga system. Till en början valde vårt UX-team färgpaletten för att välja den visuella riktningen. De dominerande färgerna är darkslateblue (# 25408d) och brun (#891844), vilket utgör en konservativ och opretentiös visuell identitet. Färgduon delar webbshoppen i två sidor: SAFE® och SAFE® Living. Den första är skapad för att bemöta de äldre kundernas behov och innehåller artiklar för samlaren. För att även locka unga människor erbjuder SAFE® sin nya linje av hem tillbehör. För detta utbud skapades den separata katalogen SAFE Living.

När man försöker att föryngra publiken, är det viktigt att kommunicera i rätt riktning. SAFE® Magento butiken är fullt kompatibel med alla slags enheter. Dessutom genomförde vi en avancerad bannermodul som anpassar bannern till enhetens skärmstorlek och upplösning.

Liknande projekt