WEBBSHOP TILL ELEKTRONIK-GROSSIST

Deltaco Baltic är en grossist inom IT-tillbehör, hushållsapparater och elektronik som levererar sina produkter till stora och medelstora detaljhandelskedjor och små handlare på den litauiska, lettiska och estniska marknaden. Vår uppgift var att skapa en webbshop genom att använda Magentos möjligheter.

Utmaningen

Företaget producerar IT-tillbehör samt hemelektronik. Denna delning gjorde det viktigt att även dela upp utbudet i enlighet med produkternas grupper och kategorier.

Lösningen

För att kategorisera artiklarna använde vi oss av product tree-principen: Varje produktkategori tilldelas en samling av objektattribut. Magentos inbyggda feature av kategorier och attributfunktionaliteten var det perfekta valet. Vi har också förbättrat standardfunktionen för att flytta objekt mellan kategorier och lagt till en snabbare drag & drop-funktion.

När vi skapade Deltacos webbshop var det en utmaning att importera och synca data från Rivilė, ett business- och client management system. Systemet innehöll all data om Deltaco Baltics produkter och kunder som vi skulle importera webbshoppen. För att hantera flytten av kunduppgifter, orderhistorik samt betalningsuppgifter har vi genomfört en duplex integration med Rivilė samt tilldelat kunder till kategorier, antingen B2B eller B2C.

Ytterligare en viktig funktion var att ge kunden möjligheten att reservera varor i webbshoppen. Detta fungerar nu som real–time process med syfte att minimera risken för ett felaktigt lagersaldo.

Funktionalitet på flera språk

Deltacos webbshop finns i 5 olika språk: litauiska, lettiska, estniska, engelska och ryska. Magentos stöd för flera språk kompletterades med change loggen. När ett nytt attribut läggs till eller ändras, fångar systemet det och markerar att ändringen måste godkännas.

Implementering av unik feature

Företaget driver affärer med ett stort antal B2B-kunder och olika kataloger presenteras för olika kunder. För att förbättra B2B-kundernas användarupplevelse har vi utvecklat en feature som möjliggör villkor som leder till att vissa grupper av produkter visas eller inte.

För att underlätta det administrativa arbetet med webbshoppen la vi till funktionen att systemet räknar ut försäljningen av produkter inom de senaste 28 dagarna och färgsätta saldot.

För Deltaco Baltic kommer Magento systemet inte bara att användas för att genomföra webbshoppens funktioner utan även att bidra till att hantera interna processer på ett mer effektivt sätt.

Liknande projekt